CoronaToegangsBewijs

Beste leden, ouders en verzorgers,

Afgelopen dinsdag heeft het kabinet bekendgemaakt dat er vanaf zaterdag 6 november bij sporten op binnen locaties een coronatoegangsbewijs (CTB) nodig is voor sporters en publiek boven de 18 jaar.

Wat betekent dit in de praktijk? Alleen met een CTB kan je de OG-hal betreden. Wij zijn als club verplicht om iedereen boven de 18, die de sporthal of tribune wil betreden, te controleren op zijn of haar QR code. Er is echter een uitzondering: Personen die een functie hebben bij een wedstrijd, zoals coaches, scheidsrechters, en juryleden zijn niet CTB-plichtig. Rijouders die meereizen naar een wedstrijd, worden aangemerkt als publiek en dienen wél een CTB te laten zien.

We begrijpen de gevoeligheid die hierbij kan spelen, maar rekenen uiteraard op jullie begrip en medewerking hierin. De druk bij de controle zal komen te liggen op de zaterdagen. Als bestuur hebben we besloten om de controle bij de trainingen van de seniorenteams aan de teams zelf over te laten, omdat daar over het algemeen geen publiek komt kijken en daar alle dagen dezelfde leden trainen in de zaal zijn. Bij de jeugd betekent dit dat, zolang de maatregel geldt om te controleren op de QR code, er geen ouders/verzorgers bij de training van de jeugd kunnen kijken. Dit geldt ook voor het miniplan op zaterdag. U kunt uw kind voor de sporthal afzetten en weer ophalen.

Hiermee hebben we alleen extra hulp nodig voor de wedstrijddagen.

De controle op de zaterdagen zal gebeuren bij de ingang van de sporthal. Deze ingang zal uitsluitend worden gebruikt om de sporthal te betreden en is niet de ingang voor de kantine. De ingang van de kantine zal aan de kant van de voetbalvelden zijn. Hiermee voorkomen we dat er van meerdere kanten mensen de sporthal binnen kunnen komen, wat het controleren nog lastiger maakt.

Wat vragen we van jullie?

•           Bij de jeugdwedstrijden hebben we mensen nodig die voor de wedstrijd van hun zoon of dochter bij de ingang de binnenkomende volwassenen willen controleren op de QR code.

•           De seniorenteams vragen we om onderling afspraken te maken over de controle bij de trainingen en om voorafgaand aan hun wedstrijd iemand uit het team verantwoordelijk te maken om bij de ingang de QR code check te doen bij de tegenstander en de supporters.

•           Voor de wedstrijden bij heren 1 hebben we minimaal twee mensen nodig om bij de ingang te controleren, omdat hier meer publiek komt kijken. Hiervoor hebben we mensen, buiten de spelers, nodig die bereid zijn om de QR code te checken.

•           Daarnaast hebben we 1 of 2 mensen nodig die zich beschikbaar willen stellen als Coronacheck-coördinator, o.a. voor het opstellen van een schema voor de zaterdagen en aanspreekpunt willen zijn zodat alles goed verloopt bij het controleren.

Als bestuur realiseren wij ons dat het controleren van de code waarschijnlijk niet de leukste klus is om te doen. Ondanks dat iedereen weet dat deze check gedaan moet worden, kan je bij de deur op  weerstand stuiten, maar mensen die zich niet laten controleren en mensen die geen geldige QR-code hebben mogen we niet toelaten.  Mocht dit onverhoopt problemen geven dan zullen we moeten bekijken wat we hier aan kunnen doen.

Voor het checken van de QR code heb je een corona check scanner nodig. Deze is heel eenvoudig te downloaden op je telefoon. Zie onderstaande links voor het downloaden van de scanner en daarbij een uitleg hoe het scannen werkt.

https://coronacheck.nl/nl/scanner/

https://coronacheck.nl/nl/scanner/zo-werkt-scannen

Wil je opgeven als coronacheck coördinator of vrijwilliger bij de wedstrijden van heren 1 stuur dan een mail naar: ledenadministratie@ogbasketball.nl

Mocht je naar aanleiding van deze mail nog vragen hebben, neem dan contact op met het bestuur.

Deel dit bericht: